مشکل و آی تی(IT)

مشکلات یومیه مردم در حوزه آی تی (IT) و راهکارهای حل آن

مشکل و آی تی(IT)

مشکلات یومیه مردم در حوزه آی تی (IT) و راهکارهای حل آن

مشکلات یومیه مردم در شبکه های مجازی، کار با اینترنت و کار با گوشی و لب تاپ و به طور کلی در حوزه آی تی (IT) و راهکارهای حل آن و استفاده راحتر از این نوع ابزار در زندگی

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

صنعت گوشی‌های هوشمند چندین سنه دچار تکرار شده بود و پس از یک صبر طولانی، گوشی‌های تاشو که مدت‌ها قبل در باره آن‌ها گفتگو می‌شد، به جایی رسیده‌اند که می‌توانند به طور عمومی عرضه شوند. سامسونگ و هواوی نخستین محصولات این‌چنینی را معرفی کرده‌اند و کل منتظر ورود رسمی آن‌ها به بازار هستند؛ اما آیا امسال سنه خوبی برای خرید یک گوشی تاشو است؟

 

 

خرید گوشی تاشو خوب است یا نه؟

 

گوشی‌های تاشوی سال 2019 را می‌توان دستگاه‌هایی آزمایشی دانست


می‌دانیم که سامسونگ و هواوی نخستین گوشی‌های تاشوی خود را به زودی وارد بازار خواهند کرد؛ اما این گوشی‌ها لغایت اکنون بدست افراد مختلفی مورد بهره‌گیری قرار نگرفته‌اند. هنوز کسی خارج از مجموعه‌های سامسونگ و هواوی و چند رسانه معدود این محصولات را لمس نکرده‌اند و همین مسئله پرتو می‌دهد این گوشی‌ها احتمالاً هنوز آن‌قدرها آماده نیستند. هنوز مدتی وقت برای درمان آن‌ها قبل از عرضه‌ی رسمی وجود دارد اما اکثر فعالیت‌های پژوهش و گسترش و مهندسی پیش از این سپریدن گرفته و نمی‌توانیم انتظار اعمال تغییر ابهت در سخت‌افزار پیش از ورود به بازار را داشته باشیم.

بعضی نشانه‌های منفی نیز در مورد اولین تاشوهای هوشمند به گوش می‌رسد. در کنگره جهانی گوشی، رسانه‌ها تازه از وجود یک برآمدگی (یا چیزی همانند به چروک) قابل دیدن در میانه‌ی نمایشگر هواوی مِیت اکس و محل الی شدن آن داده بودند. در نمونه‌ی ساخته‌شده‌ی گلکسی فولد سامسونگ نیز در همان نقطه و البته پایین شیشه‌ی نمایشگر چنین اجحاف به چشم می‌خورد. بسیار جالب خواهد بود اگر شرکتی بتواند این مشکل را حل کند یا مِیت اکس و گلکسی فولد بتوانند الی سررسید عرضه‌ی نهایی به چنان بلوغی برسند که این ایراد را نداشته باشند.

نمایشگر تاشو احتمالاً مشکل‌سازترین تقدیر گوشی‌های جدید باشند اما لولاهای جدید که نخستین بار برای افزودن قابلیت لغایت شدن به گوشی‌ها طراحی شده‌اند نیز می‌توانند منشاً مشکلاتی باشند. جا دادن قطعات سخت‌افزاری در داخل یک گوشی به طوری که بتوان آن را خم کرد و طراحی کامل گوشی با محوریت لولا که بتواند قطعات را در ساحل هم نگه دارد و تاثیر آن‌ها را نیز کاهش ندهد، می‌تواند به اندازه‌ی ساخت نمایشگر OLED خم‌شدنی سخت و پیچیده باشد.

بخش بزرگواری از قابل اطمینان بودن و یکپارچگی گوشی‌های هوشمند امروزی از آن‌جا ناشی می‌شود که تولیدکنندگان توانسته‌اند شمار قطعات متحرک گوشی را به عدد صفر  نزدیک  کنند. اکنون در حین تلاش برای جا دادن نمایشگر بزرگتر در یک فضای کوچکتر، دوباره شمار زیادی قطعه‌ی متحرک اضافه شده‌اند که می‌توانند یکپارچگی قطعات را لاغر کنند.

نمی‌خواهیم بگوییم در گوشی‌های تاشو با لولاهای ناتوان و غیرقابل اعتمادی مواجه هستیم، ولی این قطعه کاملاً جدید است و بردباری به مشکل خوردنِ آن (چه در ابتدای کاربرد و چه در مدت سررسید متوسط و طولانی) زیاد بالا خواهد بود.

 

یک سنه صبر کنید، گوشی تاشو واقعاً ارزان می‌شود


احتمالاً قیمت اعلام‌شده برای گلکسی فولد و میت اکس را دیده باشید. به ترتیب، 1980 و 2600 دلار که قیمت بسیار فوقانی است. مطمئناً سامسونگ و هواوی از این که از اشتیاق شما برای تهیه‌ی یک محصول جدید و متفاوت پول بیشتر درآورند زیاد شاد خواهند شد، ولی شما باید باهوش‌تر از آن‌ها باشید.

پس از یک روند طولانی و مشکل توسعه، این گوشی‌ها سرانجام به اولین پله رسیده‌اند و می‌توانند وارد بازار شوند. فناوری آن‌ها از جنبه‌های مختلفی همانند نمایشگر، لولا و معماری داخلی به شدت جدید است و بر همین اساس، قیمت آن نیز خیلی بسیار است. این گوشی‌ها آیفون 10 هزار دلاری نیستند؛ این گوشی‌ها بهترین محصول از یک طراحی امتحان‌شده و ثابت‌شده نیستند. چیزی که این‌جا داریم زیاد نامطمئن‌تر و ناقص‌تر است و قیمت آن نیز زیاد بالاتر از حتماً عادی است.

 

خرید گوشی تاشو خوب است یا نه؟

 

همه‌ی این‌ها به این معناست که وقتی اولین گام‌های این فناوری نوظهور طی شود، می‌توانیم شاهد حرکت تولیدکننده‌های انبوه سایر و همکاری آن‌ها در فرآوری این گوشی‌ها باشیم. شرکت‌های چینی که در زیر آوردن بها نیز شهره هستند، می‌توانند به رواج گوشی‌های تاشو کمک کنند. برای نمونه شیائومی همین حالا هم به تبلیغ در باره یک فرآورده تاشو می‌پردازد.

اگر یک سنه صبر کنید، این گوشی‌های کمابیش آزمایشی 2000 دلاری تبدیل به گوشی‌های تاشوی 1300 دلاری و آزمون پس‌داده خواهند شد. چرا باید عجله کرد؟ فقط کیف پولتان را بسته نگه دارید و پروانه دهید نخستین عاشقان فناوری‌های جدید هزینه‌ی آزمون گوشی‌های تاشو را پرداخت کنند. در واقع برای همان افراد مشتاق هم تهیه‌ی نسل بعدی این گوشی‌ها مفیدتر خواهد بود.

 

به هزینه‌های وزین تعمیرات فکر کنید


ما هنوز نمی‌دانیم که این گوشی‌های جدید لغایت چه بی گمان تغییر ناپذیر خواهند بود، اما چه بسا از گوشی‌های تختی که در حال حاضر استفاده می‌کنیم، کم‌دوام‌تر باشند. همین حال که هم برای تعمیر یک نمایشگر شکسته‌ی OLED باید هزینه‌های فضایی پرداخت کنیم، حال که به نظرتان تعمیر یا جایگزینی یک پنل انعطاف‌پذیر OLED هفت اینچی برایتان گران تمام نخواهد شد؟

در باره گلکسی فولدِ سامسونگ، حداقل می‌توانیم ببینیم که این گوشی به داخل لغایت می‌شود و نمایشگر اصلی آن تا حدی محافظت می‌شود؛ هرچند باز هم نمی‌دانیم که اگر این محصول برخوردی با زمین داشته باشد، چه اتفاقی برای نمایشگرش می‌افتد. ولی نمایشگر میت اکس به خارج تا می‌شود و همه فضای گوشه ها-کناره ها گوشی را در بر می‌گیرد. بر همین اساس، احتمال شکستن این صفحه نمایش دو مساوی گوشی‌های معمول معاصر می‌شود. گارانتی گوشی احتمالاً آسیب‌هایی را که در استفاده‌ی روزمره ممکن است اتفاق بیفتند را پوشش می‌دهد اما مسلماً در مورد حوادثی همانند سرنگونی گوشی باید چشم براه یک صورت‌حساب میلیونی باشید. ضمن اینکه هنوز هیچ قاب محافظی هم برای گوشی‌های تاشو طراحی نشده است.

در درازا یک سال، بسیاری از سختی‌های اجتناب‌ناپذیر حیات با یک گوشی تاشو مثل چگونه سالم نگه داشتن آن‌ها و بازداری از هزینه‌های تعمیر سرسام‌آور مشخص خواهد شد.

 

 

خرید گوشی تاشو خوب است یا نه؟

 

نرم‌افزار بی گمان باگ‌هایی خواهد داشت


بسیاری از تولیدکنندگان در سال‌های اخیر، توانسته‌اند به استوار نکوداشتن در ارائه‌ی بسته‌های نرم‌افزاری و به‌روزرسانی‌های آن‌ها دست یابند. این رخداد برای گوشی‌های هوشمند امروزین بسیار مثبت بوده است. حال که با اضافه شدن پیچیدگی‌های یک گوشی تاشو، تک تک اجزاء سیستم که اپلیکیشن‌ها هم جزئی از آن‌ها هستند، باید به‌روز شده و برای هر دو حالت مفتوح و بسته‌ی گوشی، بهینه شوند.

 

مدل‌های دودمان اول زودتر توسط سازندگان طرد می‌شوند


این یک ایراد بزرگ است. وقتی یک تولیدکننده محصولی زیاد جدید در گونه خویش را عرضه می‌کند، همانند اولین آی‌پد اپل یا همین گوشی‌ها که نخستین تاشوهای هوشمند گیتی هستند، شاید حمایت طولانی مدتی گرفتن نخواهند کرد.

  • کاوه حسامی
  • ۰
  • ۰

اگر می‌خواهید در دنیایی که هر روز تکنولوژی‌های تازه‌ای عرضه می‌شود، باز هم یک خریدار مستحضر و با اطلاعات باشید، با ما به اتفاق باشید. tomsguide با کامل‌ترین راهنمای خرید تلویزیون در ایران در خدمت شماست! شما می‌توانید با مطالعه این راهنمای خرید با تمامی چیزهایی که در خرید یک تلویزیون هوشمند بیچارگی دارید، آشنا شوید. این راهنما شما را به یک کاربر با نزاکت و مستحضر به تکنولوژی‌های روز تلویزیون در جهان تبدیل می‌کند.

 

راهنمای خرید تلویزیون

 

راهنمای خرید تلویزیون


تلویزیون یکی از پراستفاده ترین لوازم خانه محسوب می شود و در روز مدت زمان زیادی از آن استفاده می کنیم. امروزه تقریباً در تمام منازل کمینه یک تلویزیون یافت می شود. از طرف دیگر تلویزیون جزء وسایلی است که معمولاً سالها و به طور همیشگی متعلق به استفاده می شود، بعد در هنگام خرید یک تلویزیون باید نهایت دقت خود را به پیشه ببریم تا انتخاب درستی داشته باشیم و مدتی بعد از خرید، از برگزیدن خویش پشیمان نشویم. با توجه به ترقی تکنولوژی و هستی برندهای گوناگون در بازار، برگزیدن تلویزیون مناسب کار سختی است. در این مطلب کوشش داریم شما را با تلویزیون های مترقی ی امروزین و تکنولوژی های به شغل رفته در آنها آشنا کنیم لغایت در هنگام خرید یک تلویزیون جدید بتوانید بهترین گزینش را داشته باشید.

اگر قصد خرید تلویزیون جدید دارید چه بسا پیش درآمد سَری به خیابان جمهوری بزنید و گونه ها تلویزیون های خوش رنگ و لعاب را پشت ویترین مغازه ها ببینید. اما به هیچ وجه نباید فریب نما جذاب و لغایت حدودی مصنوعی نمایشگرهای دمو را بخورید. تلویزیون های دمو که در ویترین مغازه ها تظاهر می کنند روشن ترین حالت و پرکار ترین تنظیمات شدنی را برای جذب مشتری دارند و فروشندگان هم با دست کاری تنظیمات همانند تنظیم نور و کنتراست و همچنین بازی با رنگ ها و در پایان توزیع فیلم ها و انیمیشن های باکیفیت، رنگارنگ و با گرافیک وزین کوشش در فریب مشتری دارند.

دومین موردی که باعث می شود انتخاب واقعیت نداشته باشید حرف های فروشندگان و اصطلاحاتی است که برای ترغیب شما به پیشه می برند. وقتی وارد یک فروشگاه می شوید با ازدحام از اصطلاحات، نام ها، تکنولوژی ها و خاصیت ها روبرو می شوید که فروشنده تحویل شما می دهد ولی آیا واقعاً این فناوری ها به شغل شما می آیند؟ آیا این خاصیت ها واقعاً به درد شما می خورند؟

امروزه برای اینکه بتوانید بهترین گزینش را با پروا به بودجه خود داشته باشید باید قبل از اقدام برای خرید و مراجعه به فروشگاه اطلاعات لازم را در مورد فرآورده مورد نظر به دست آورید و با چشمانی مفتوح و اطلاعات کامل در مورد فرآورده برای خرید اقدام کنید. همانطور که گفتیم نمی شود به تلویزیون های دمو اعتماد کرد و کیفیت تصویر این تلویزیون ها غیرواقعی است ولی اثناء مراجعه به فروشگاه بدون ترس و خجالت به سرنوشت تنظیمات در دمو تلویزیون مورد نظر خود بروید و تنظیمات آن را دست کاری کنید.

ابتدا حالت تصویر را روی استاندارد قرار دهید و تنظیمات ارتقای کیفیت تصویر و پردازش تصویر را خاموش و سپس مدام تنظیمات روشنایی، کنتراست و رنگ را تغییر دهید الی حالت طبیعی تصویر را به دست آورید. وانگهی به جای انیمیشن ها و فیلم های باکیفیت یک برنامه زنده تلویزیونی توزیع کنید. انجام این کارها باعث می شود لغایت شما کیفیت واقعی تلویزیونی که برگزیدن کرده اید را نگریستن کنید و در خرید مبتلا اشتباه نشوید.

امروزه با توجه به تکنولوژی های مختلف و تنوع بی شمار، خرید مناسبترین تلویزیون طبق نیازهای ما شغل بسیار سختی است. برای اینکه بتوانید از بین تمام برندها و محصولات بهترین گزینه ممکن را گزینش کنید احتیاج دارید لغایت اطلاعات کاملی در باره تلویزیون های امروزین کسب کنید. وقتی به منظور خرید تلویزیون به بازار می روید مشاهده می کنید که در هر تلویزیون فناوری های مختلفی به کار رفته است که هرکدام کارآیی خاص خویش را دارند، اما آیا شما واقعاً به این تکنولوژی ها و قابلیت ها بیچارگی دارید؟

شما باید اطلاعات کاملی از فناوری های مختلف به شغل رفته در تلویزیون ها داشته باشید الی بدانید کدام یک متعلق به ها برای شما کاربردی است و کدام یک اصلاً برای شما کاربرد ای ندارد تا خرج اضافی برای خاصیت هایی که برای شما کاربردی ندارند پرداخت نکنید. در این راهنمای خرید منظور داریم شما را با تکنولوژی های به شغل رفته در تلویزیون های امروزین آشنا کنیم و نکاتی را که اثناء خرید یک تلویزیون باید به آن ها توجه کنید بیان می کنیم.

 

 

اصول اولیه: کیفیت تصویر، انتخاب سایز، تکنولوژی صفحه نمایش


به طور کلی برای خرید یک تلویزیون نخست باید 3 ریشه-بن-بیخ بنیادین را رعایت کنید:

 

 

راهنمای خرید تلویزیون

 

1- کیفیت تصویر یک تلویزیون را نمی تاب با مشخصات روی کاغذ تعیین کرد


وقتی منظور خرید یک تلویزیون دارید و برای آشنایی با تلویزیون ها نگاهی به کاتالوگ آن ها می اندازید با انبوهی از عبارات و اسامی تکنولوژی های به شغل رفته در تلویزیون تصادف می کنید که قصد اصلی آن ها مبهوت کردن شماست. این پیشه را سازندگان برای ترغیب شما به خرید تلویزیون های گران قیمت سپریدن می دهند. به همین علت پیشنهاد می کنیم که به هیچگونه ابله این کاتالوگ ها را نخورید و از خریدهای احساسی پرهیز کنید. البته مشخصات ذکر شده در این کاتالوگ ها چندان هم بی ارزش نیستند. برای مثال وزن دستگاه و پورت های ورودی و خروجی از اهمیت زیادی برخوردارند و بی گمان به آن ها توجه کنید ولی در کل این کاتالوگ ها دربرگیرنده اطلاعات بی ارزشی هستند و در بعضی موارد هم شدنی است مقادیر نوشته شده در کاتالوگ غیرواقعی باشد.

یکی از مواردی که اثناء خرید از جانب فروشنده باره تاکید پیمان می گیرد و همین طور در کاتالوگ فرآورده با فونت درشت به آن اشاره می شود کنتراست و نرخ نوسازی فرآورده است که مبحثی پیچیده و مبهم است. به انگیزه همین پیچیدگی است که سازندگان با دروغی فریبنده در این باره قصد دارند خریدارن را به سمت تلویزیون های گرانتر بکشانند. در کارهای معمولی نرخ نوسازی هیچ تاثیر و کاربردی برای شما ندارد و فقط قیمت تلویزیون را زیاد می کند. اکثر اعدادی که برای CMR, TruMotion, Motion Flow و SPS بیان می شود غیر واقعی هستند و وانگهی عددی که برای زاویه رویت LCD و LED-Backlit LCD آورده می شود تباه است.

یکی از کذب های ابهت که اثناء خرید تلویزیون می شنویم این است که تلویزیون های LED کیفیت تصویر بهتری نسبت به تلویزیون های LCD دارند این درحالی است که LED یک تکنولوژی متفاوت با LCD نیست و در ریشه-بن-بیخ LED نوعی از LCD به احصاییه می آید که در پیوسته اغلب در این مورد توضیح می دهیم. این مورد مثل دروغی است که هنگام خرید یک کابل HDMI می شنوید. در حال آماده اگر بخواهید یک کابل HDMI شش فوتی خریداری کنید با بها هایی از 3.5 دلار لغایت 700 دلار! روبرو می شوید و تولیدکنندگان و فروشندگان برای توجیه کالاهای گرانتر به دروغ می گویند که کابلهای گرانتر کیفیت تصویر بهتری دارند در حالی که کابل های HDMI هیچ تفاوتی در کیفیت تصویری که ارائه می دهند ندارند.

 

 

2- هرچه ارشد بهتر؟


اگر قصد خرید تلویزیون دارید اولین موردی که باید به آن پروا کنید اندازه صفحه نمایش تلویزیون است. به طور کلی اگر تلویزیون را برای اتاق خواب می خواهید بهتر است اندازه آن حداقل 32 اینچ باشد و اگر برای پذیرایی خانه می خواهید کمینه 50 اینچ باشد البته اگر تلویزیون را برای یک محیط کمابیش بزرگ می خواهید به شما پیشنهاد می نماییم از تلویزیون های 60 اینچ به بالا بهره‌گیری کنید. ولی باید پروا کرد که تمام این اعداد و ارقام می تواند با پروا به شرایط و مفهوم نسبی حقیر و بزرگی، متفاوت باشد.

در باره اندازه تلویزیون یک قانون کلی وجود دارد و آن این است که «هرچه بزرگتر بهتر». آیا این قانون در همه موارد صادق است؟

در درستی اندازه تلویزیون از امکانات و خاصیت هایی مشابه هوشمند بودن، سه بعدی بودن و نرخ نوسازی بالاتر مهمتر است. رهنمود می نماییم بزرگترین تلویزیونی که با بودجه خویش می توانید بخرید را تهیه کنید. احد از مواردی که خریداران تلویزیون پس از مدتی از آن نادم می شوند این است که چرا تلویزیون بزرگتری نخریده اند. البته اندازه ی تلویزیون به فضای محیطی که قرار است در آن پیمان گیرد ارتباط دارد. در حال حاضر تلویزیون های LCD و LED در سایزهای 26 الی بیش از 100 اینچ و تلویزیون های پلاسما هم از سایز 42 لغایت 150 اینچ در بازار موجودند. بطور کلی می نا گفت هر چه اندازه تلویزیون بزرگتر باشد کیفیت تصویر و بها تلویزیون افزایش می یابد اما باید توجه داشته باشید که اندازه ی تلویزیون باید با فضایی که تلویزیون در آن قرار دارد متناسب باشد.

 

 

3- پلاسما را فراموش نکنید


امروزه دیگر کمتر به تلویزیون های پلاسما اهمیت داده می شود و پلاسماها به تدریج به قسمت تلویزیون های لامپی دچار می شوند. بی گمان تعجب کردید که چرا می گوییم «پلاسما را فراموش نکنید»، اما باید بدانید که تلویزیون های پلاسما با قیمتی مناسبتر کیفیتی در حتماً تلویزیون های LCD و LED دارند. درواقع تلویزیون های LED همان تلویزیون های LCD هستند با این تفاوت که نور پس مقوله شان بدست دیودهای نوری (LED) فرآوری می شود.

زمانی که برای نخستین بار کیفیت HD معرفی شد، پلاسما بهترین فناوری صفحه تخت برای تماشای فیلم ها و مسابقات ورزشی بود. نظر به اینکه روشن و خاموش شدن پیکسل ها در تلویزیون های پلاسما تندتر از تلویزیون های LED و LCD صورت می گیرد، این تلویزیون های صحنه های سریع را روانتر و بهتر نمایش می دهند.

 

 

تکنولوژی های صفحه نمایش تلویزیون


یکی از مواردی که اثناء خرید تلویزیون باید به آن توجه کرد فناوری به پیشه رفته در صفحه نمایش تلویزیون است. هرکدام از این تکنولوژی ها خاصیت های خاص خود را دارند و با پروا به این خاصیت ها و نیازهای خویش باید یگانه از این فناوری ها را گزینش کنید. در دو دهه پسین از تکنولوژی های CRT، پروجکشن، پلاسما، LED، LCD و OLED در ساخت تلویزیون ها استفاده می شد ولی امروزه تنها از فناوری های پلاسما، LED، LCD و OLED در ساخت تلویزیون ها کاربرد می شود و CRT و پروجکشن به تاریخ پیوسته اند. رقابت اصلی در این مقوله با توجه به بها بالای OLED اغلب بین پلاسما، LCD و LED است. البته پلاسماهای معاصر باتوجه به بها مناسبتر و تفاوت محدود با LCD در حال از ردیف بیرون کردن LCD هستند. در پیوسته شما را با گونه ها فناوری هایی که امروزه از آن ها در ساخت تلویزیون ها بهره‌گیری می شود آشنا می کنیم.

 

 

پلاسما


اگر منظور خرید یک تلویزیون کمابیش بزرگ را دارید و می خواهید در کناره قیمت مناسب، کیفیت تصویر فوقانی هم داشته باشد تلویزیون های پلاسما بهترین انتخاب برای شماست. صفحه نمایش های پلاسما کیفیت تصویر و کنتراست بالایی دارند و تصاویر زیبایی را خلق می کنند. علاوه بر این صفحه نمایش های پلاسما زاویه رویت بالایی دارند. اما تلویزیون های پلاسما شفافیت اقلیت نسبت به تلویزیون های LCD و LED دارند.

 

 

 تکنولوژی‌های صفحه نمایش: (LCD (Liquid-Crystal Display


LCD یا Liquid Crystal Display یک نمایشگر نوری است که براساس ویژگی ها نوری کریستال مایع در ولتاژهای گوناگون ساخته شده است. کریستال مایع حالتی از ماده با ویژگی ها دوگانه جامد و مایع است که بین صفحات شیشه ای پلاریزه شده قرار می گیرد و روشنایی را با پروا به ولتاژی که به آن وارد می شود از خود عبور می دهد. کریستال مایع به شغل رفته در صفحات LCD سمی است و در صورت تماس دست با کریستال مایع درون LCD شکسته باید سریعاً دست ها را با آب و صابون شست. روشنایی باره نیاز صفحات LCD توسط یک لامپ فلوئورسنت تامین می شود.

 

 

TFT


TFT مخفف Thin Film Transistor است و تکنولوژی به شغل رفته در LCD ها برای نمایش عکس ها با کیفیت بالا است. این تکنولوژی امروزه تقریباً در تمام LCD ها اعم از: تلویزیون ها، مانیتورها، لپ تاپ ها، موبایل ها، تبلت ها، کنسول های بازی و محصولات گوناگون سایر باره استفاده قرار می گیرد. این تکنولوژی شیوه ارسال تصویر و آدرس دهی برای نمایش تصاویر روی LCD را درمان می بخشد و به این ترتیب کیفیت عکس ها را تا حدودی افزایش می دهد.

 

 

پیکسل سوخته


پیکسل سوخته یا Dead Pixel اصطلاح تودگانه پدیده پیکسل های معیوب یا Defective Pixels است. پیکسل سوخته یعنی پیکسل هایی که ترانزیستور آن ها سوخته است و همواره رنگ ثابتی را نمایش می دهند و تغییر رنگ نمی دهند. البته در تلویزیون هایی که تراکم پیکسلی فوقانی دارند این سوژه چندان به چشم نمی آید ولی اگر مقدار پیکسل های سوخته بسیار شود می تواند غمگین کننده باشد و وانگهی بر کیفیت تویزیون تاثیر منفی بگذارد. مرکز استاندارد جهانی ISO استانداردی با عنوان ISO 13406-2 را برای میزان پیکسل های معیوب قابل قبول در نمایشگر های LCD گردآوری کرده است لغایت به عنوان مرجعی برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باشد. طبق این استاندارد 3 گونه پیکسل معیوب برای نمایشگرهای LCD در عقیده گرفته شده است.

  • کاوه حسامی
  • ۰
  • ۰

در حال حاضر اپل مک‌بوک ۱۲ اینچی، مک‌بوک ایر ۱۳ اینچی و مک‌بوک پروهای ۱۳ و ۱۵ اینچی  را در دسته‌ی لپ‌تاپ‌های خود عرضه می‌کند. ولی کدامیک گزینه‌ی بهتری برای خرید است؟ در ادامه با راهنمای خرید لپ تاپ باشید الی در این راهنما، مک‌بوک باره نظرتان را پیدا کنید.


در بین گزینه‌های موجود از میان لپ‌تاپ‌های اپل، امکانات، نیرو سخت‌افزاری، کاربری، عمر باتری، وزن و خصوصا بها از دسته فاکتورهای مهم برای انتخاب است. اگر هدف خرید لپ‌تاپ‌های اپل را دارید، قبل از مطالعه‌ی ادامه‌ی متن فکر کنید کدام گزینه را می‌خواهید و در فرجام ببینید که آیا در انتخاب‌تان تغییری ایجاد شده یا نه؟


جدیدترین مک‌بوک‌های اپل کدام‌اند؟


مک‌بوک پروی ۱۳ اینچی و ۱۵ اینچی جدید اپل که شناسایی شدند، قابلیتی اختصاصی تحت عنوان تاچ‌بار (Touch Bar) داشتند که احتمالا با آن آشنایی دارید. در این مدل‌های تازه به واسطه طراحی جدید و بهینه، وزن و ضخامت این دو لپ‌تاپ از نسخه‌های قبلی‌شان کمتر شده، تاچ‌پدی دو برابر ارشد از پیش دارند، مانیتورهای هر دو از نسخه‌های پیشین درخشندگی اکثریت دارند و به جای پورت‌های یواس‌بی و شارژ و شکاف کارت SD، پورت‌های تاندربولت جایگزین شده که بیشترین سرعت شدنی را در مقایسه با پورت‌های دیگر دارند.


نسخه ۱۳ اینچی مک‌بوک پروی جدید از ۱۴۹۹ دلار شروع می‌شود اما بها نسخه‌ای که تاچ‌بار در خود دارد از ۱۷۹۹ دلار آغاز می‌شود. نسخه ۱۵ اینچی هم تنها به همراه تاچ‌بار عرضه شده که ۲۳۹۹ دلار بها دارد.


مک‌بوک ایر – به‌صرفه‌ترین و بیشتری توان باتری


نکات مثبت: مک‌بوک ایر ارزان‌ترین لپ‌تاپ حال حاضر اپل است. قیمت آن از ۹۹۹ دلار برای نسخه ۱۳ اینچی شروع می‌شود. (تولید نسخه ۱۱ اینچی مک‌بوک ایر متوقف شده است). باتری مک‌بوک ایر با هر بار شارژ تا ۱۴ ساعت دوام می‌آورد که در سنجش با لپ‌تاپ‌های اپل -و بسیاری لپ‌تاپ‌های همرده- بیشترین عمر باتری را دارد. این میزان عمر باتری، مک‌بوک ایر را به گزینه‌ای مناسب برای دانشجویان و دانش‌آموزان تبدیل می‌کند.


مک‌بوک ایر


فاکتور مثبت مک‌بوک ایر هستی پورت‌های یواس‌بی تایپ A و شکاف کارت حافظه SD است که امکان انتقال تند و آسان عکس‌ها از دوربین به لپ‌تاپ را آماده می‌کند. به‌علاوه اگر علاقه‌ای به کیبرد جدید مک‌بوک‌های اپل ندارید، مک‌بوک ایر فقط گزینه‌ای است که هنوز هم کیبردهای قدیمی‌تر را در خود دارد. پس چنانچه علاقمند به مکانسیم پروانه‌ای در مک‌بوک ۱۲ اینچی و مک‌بوک پروهای جدید نیستید، مک‌بوک ایر گزینه مناسبی برای شماست.


نکات منفی: طراحی مک‌بوک ایر دیگر مثل روزهای نخست یک نمونه‌ی ویژه و متفاوت به حساب نمی‌آید. بزرگترین مساله هم قاب نقره‌ای اطراف مانیتور است. علاوه بر آن، مانیتور مدل ۱۳ اینچی جداسازی تصویر مطلوبی نسبت به سایر گزینه‌های بازار و دیگر مک‌بوک‌ها ندارد. (۹۰۰×۱۴۴۰ پیکسل). و در نهایت با اینکه اپل مک‌بوک ایر را با رم ۸ گیگابایتی هم عرضه می‌کند، ولی به هر حال از پردازنده‌ی قدیمی‌تری در آن کاربرد شده که شدنی است برای برخی کاربری‌ها عملکرد نکویی از ایر نبینید.


مک‌بوک پرو ۱۳ اینچ ۲۰۱۵ – گزینه‌ای گرانقیمت ولی به صرفه


نکات مثبت: اپل مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی کهن را در گزینه‌های امسال نیز قرار داده. این مدل مجهز به نمایشگر رتیناست، پورت‌های متنوع و کافی دارد، از سرعت مطلوبی در پردازش‌ها برخوردار است. قیمت آن ۱۲۹۹ دلار است، اما با توجه به اینکه با پردازنده قدیمی‌تری عرضه می‌شود شاید مک‌بوک ۱۲ اینچی جایگزین بهتری برای آن باشد. مگر آنکه یک اینچ اغلب برای شما اهمیت داشته باشد و نخواهید به یک پورت USB-C اندک باشید.


مک‌بوک پرو ۱۳ اینچ


نکات منفی: امید می‌رود که در این مدل SSD با حافظه ۲۵۶ گیگابایتی و با همان بها ۱۲۹۹ دلار عرضه شود. در این چهره قیمت آن همرده‌ی مک‌بوک ۱۲ اینچی خواهد بود. در این مثال از دودمان پنجم پردازنده‌های Core i5 بهره‌گیری شده که اصلا گزینه‌ی بدی نیست؛ ولی به هر حال دوره‌ی آن گذشته. مهمتری نکته عدم وجود پورت‌های تاندربولت ۳ ادر آن است که پروانه می‌دهد سریع‌ترین بازدهی و سرعت را به اثناء انتقال اطلاعات و حتی به کارگیری دو مانیتور ۴K پشتیبانی می‌کند.



مک‌بوک ۱۲ اینچی – قابل حمل‌ترین


نقاط مثبت: این لپ‌تاپ باریک‌ترین و سبک‌ترین گزینه است. مک‌بوک ۱۲ اینچی با کمتر از یک کیلوگرم وزن چه بسا بهترین گزینه برای کسانی باشد که احتیاج به جابجایی مکرر لپ‌تاپ برای آنها در نخستینگی است. به‌علاوه صفحه نمایش رتینای این مدل شفاف و درخشان است و رنگ‌ها را با کیفیتی خیره‌کننده نمایش می‌دهد. همین نکته به تنهایی می‌تواند مایه شرمندگی مک‌بوک ایر باشد. حتی باتری آن هم به طرز قابل توجهی قدرتمند به حساب می‌آید. چرا که با هر بار شارژ ۹٫۵ ساعت صریح می‌ماند که در قیاس با گزینه‌های ویندوزی از این لحاظ یک راز و گردن بالاتر پیمان می‌گیرد.


مک‌بوک ۱۲ اینچی


نکات منفی: چشمداشت سرعت زیاد بالا را از پردازنده‌ی دودمان ششمی Core m در این مدل نداشته باشید. به‌علاوه در این مدل تنها یک پورت USB-C تعبیه شده که قرار است شغل شارژر، پیوست افزارها برای انتقال فایل و ارسال تصویر به مانیتورهای سایر را هم داشته باشد. ضمن اینکه این پورت از تاندربولت ۳ حمایت نمی‌کند و نمی‌توانید تصویر خروجی ۴K از این مک‌بوک کوچک چشمداشت داشته باشید. در پایان وبکم آن هم کیفیت ۴۸۰p دارد که نمونه‌ای با کیفیت بالا محسوب نمی‌شود.



مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی (۱۴۹۹ دلاری) – بیشترین سرعت در قیاس با قیمت


نکات مثبت: مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی نیرو سخت‌افزاری مطلوبی دارد. در این مدل که  نزدیک  هم وزن مک‌بوک ایر است شما قدرت پردازشی به مراتب اغلب از پردازنده‌ی مک‌بوک ایر دارید. ضمن اینکه گرافیک هم در آن به مراتب بهتر از مک‌بوک ایر است.



مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی


به‌علاوه یک نمایشگر رتینای با کیفیت و اسپیکرهایی نیرومند نیز در مک‌بوک پروی ۱۳ اینچی به همراه دو پورت تاندربولت ۳ در گزین کردن خواهید داشت که بیشترین سرعت انتقال ممکن را در میانی پورت‌های موجود دارند. مکانیسم پروانه‌ای کیبرد هم در این نمونه کیبردی به مراتب بهتر از مک‌بوک ۱۲ اینچی به شما ارایه می‌کند.


نکات منفی: در صورت خرید این مدل شما به تاچ‌بار جذاب مک‌بوک پروهای جدید دسترسی نخواهید داشت. ضمن اینکه با پرداخت ۱۴۹۹ دلار و خرید این مدل به جای ۴ پورت تاندربولت ۳، تنها دو پورت در پسندیدن دارید و البته خبری از شکاف SD هم نیست.



مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی با تاچ‌بار – بهترین گزینش برای کسانی که چند پیشه را همهنگام سپریدن می‌دهند


نکات مثبت: اگر شما هدف خرید مدل ۱۴۹۹ دلاری از مک‌بوک پروی ۱۳ اینچی را دارید، شاید بد نباشد که با پرداخت ۳۰۰ دلار بیشتر نسخه‌ای از این مک‌بوک را بخرید که تاچ‌بار و تاچ‌آی‌دی را هم در گزین کردن داشته باشید. این نوار چندلمسی در رأس کیبرد می‌تواند تمامی نیازهای شما در هر برنامه را برآورده کند و کلیدهای مناسب و کاربردی در هر اپلیکیشن را دم دستتان بگذارد.



مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی با تاچ‌بار


برای نمونه در اپلیکیشن Photos کلیدهای ویرایش تصاویر، در سافاری دسترسی به تب‌ها، در Messages دسترسی به اموجی‌ها و در اپلیکیشنی مثل Final Cut Pro که برای ویرایش ویدیو مورد بهره‌گیری قرار می‌گیرد، کلیدهای مربوط به ابزارها و منوهای مهم را روی تاچ‌بار در دسترس دارید. اپل APIهای تاچ‌بار را در اختیار توسعه‌دهنده‌ها پیمان دیتا الی بتوانند اپلیکیشن‌های ویژه مک خویش را با این نوار همخوان کنند. برای نمونه ادوبی فتوشاپ هم منوهایی اختصاصی در تاچ‌بار نشان می‌دهد که بازدهی کار کسانی که با این اپلیکیشن کار می‌کنند را به شدت بالا می‌برد.


این نسخه از مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی در ساحل تاچ‌بار، دو پورت اضافی تاندربولت نسخه ۳ را هم در قیاس با مک‌بوک ۱۳ اینچی معمولی (۲۰۱۶) در برگزیدن خریداران قرار می‌دهد. البته پردازنده ۲٫۹ گیگاهرتزی آن و گرافیک Iris اینتل را هم نباید از یاد برد.


نکات منفی: مثل تمام مک‌بوک‌ها -غیر از مک‌بوک ایر- در این مدل هم خبری از شکاف کارت SD نیست و انتظار می‌رفت این مدل با قیمت ۱۷۹۹ دلاری‌اش با حافظه ۵۱۲ گیگابایتی و رم اغلب از ۸ گیگابایت عرضه شود.

  • کاوه حسامی
  • ۰
  • ۰

احتمالاً تاکنون و در اثناء خرید کارت‌های حافظه SD و microSD متوجه شده‌اید که برای شناسایی و اعلام ویژگی‌های گوناگون آن‌ها از واژه‌ها و نشانه‌های گوناگونی کاربرد می‌شود. اگرچه این نشانه‌ها بعضاً گیج‌کننده هستند اما همچنان می‌توان با توجه به آن‌ها، بهترین کارت حافظه‌ را برای دستگاه‌ها و گجت‌های هوشمند خریداری کرد.


راهنمای خرید کارت حافظه


در حال حاضر برای شناسایی سرعت و میزان عملکرد کارت‌های حافظه از کلاس‌های کاری مختلفی استفاده می‌شود که هرکدام از آن‌ها بیانگر یک سری ویژگی‌ خاص از این محصولات هستند. گوناگونی دستگاه‌های هوشمند، کارت‌های حافظه و کلاس‌های کاریِ بیانگر میزان سرعت و عملکرد آن‌ها، سبب شده است که این ایام گزینش یک حافظه پسندیده و سازگار با همگی قابلیت‌های این دستگاه‌ها، کاری پیچیده و دشوار باشد. اگرچه معمولاً در راهنمای به کارگیری دستگاه‌های مختلف، به اسم و کلاس کاری کارت‌های حافظه سازگار با آن‌ها اشاره می‌شود، ولی تجربه پرتو دیتا که ممکن است بتوان با به کارگیری سایر کارت‌ها به عملکرد بهتری نیز دست پیدا کرد.



راهنمای انتخاب بهترین کارت حافظه برای گوشی و دوربین


در این مطلب منظور داریم پس از بررسی واژه‌ها و کلاس‌های کاری مختلفی که این ایام به انواع کارت‌های حافظه اطلاق می‌شود به معرفی بهترین کارت‌هایی که هم الان می‌توانید برای دستگاه‌های مختلفی نظیر دوربین‌ها، گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، کنسول‌های بازی و... خریداری کنید بپردازیم.


نگاهی به کلاس‌های کاری مختلف در کارت‌های حافظه


بدون شک یکی از گیج‌کننده‌ترین ویژگی‌های کارت‌های SD و microSD، علامت مربوط به کلاس سرعت آن‌ها است. این کلاس‌ها عموماً به منظور اعلام سرعت این کارت‌های حافظه در هنگام ذخیره ویدیوها به کار گرفته می‌شوند. به عبارت سایر می‌توان با توجه به آن‌ها از دست کم سرعت این محصولات در اثناء ذخیره‌سازی ویدیوها آگاهانیدن پیدا کرد.


در اثناء ثبت عکس و یا ذخیره‌سازی اطلاعات بر روی کارت‌های حافظه، ایجاد یک وقفه در هنگام نگارش اطلاعات، اتفاق مهمی محسوب نمی‌شود. چرا که دوربین یا دستگاه‌ در این حالت می‌تواند با مدیریت وقفه، کار نوشتن اطلاعات را از سر بگیرد. ولی در طرف مقابل در اثناء ذخیره‌سازی ویدیوها، ایجاد این وقفه می‌تواند کار به ثبت رساندن آن‌ها را با سخت مقابل کند.


ارسال ویدیوها برای اندوخته سازی بر روی کارت‌های حافظه به چهره یک استریم و جریان اطلاعاتی چهره می‌گیرد و به همین انگیزه ایجاد وقفه در اثناء نوشتن این اطلاعات می‌تواند به ماهیت آن‌ها آفت وارد کند. به این معنی که برای ذخیره‌سازی ویدیوها بر روی کارت‌های حافظه به یک فرآیند نگارش اطلاعات بدون مزاحمت دربایستن داریم. این جستار سبب شده است که سرعت و کلاس کاری کارت‌های حافظه در اثناء ذخیره‌سازی ویدیوها از اهمیت زیادی برخوردار باشد و این کلاس‌ها به صورت عمده به هدف شناسایی توان این محصولات در اثناء ثبت ویدیوها به شغل گرفته شوند.


از سوی دیگر شفا روشنی سنسورهای دوربین به پیشه گرفته شده در دستگاه‌های مختلف و برآیند اینکه افزایش کیفیت ویدیوهای ثبت شده توسط آن‌ها، سبب شده است که این روزها برای به کارگیری همگی قابلیت‌های این دستگاه‌ها به کارت‌های حافظه فوق تند و در کلاس‌های کاری جدیدی احتیاج داشته باشیم.


آشناترین گونه کلاس‌بندی کارت‌های حافظه که هنوز هم در محصولات جدید مورد بهره‌گیری قرار می‌گیرد با اعداد درست همچون 4،2، 6 و 10 پرتو داده می‌شود. این کلاس‌بندی که برای اولین بار در اواسط دهه 2000 میلادی شناسایی شد دست کم سرعت کارت‌های حافظه در اثناء نگارش اطلاعات بدون آفت رساندن به آن‌ها (به منظور ذخیره‌سازی ویدیوها) را نشان می‌‌دهد. به عنوان نمونه یک کارت حافظه در کلاس 4، می‌تواند سرعت نوشتن اطلاعات در حدود 4 مگابایت بر ثانیه را فراهم آورد. به همین ترتیب یک کارت کلاس 10، سرعت 10 مگابایت بر ثانیه را در اثناء ذخیره‌ سازی اطلاعات در دسترس قرار می‌دهد.


کلاس‌بندی دیگری که در حدفاصل سال‌های 2010 تا 2013 معرفی شد، سرعت کارت‌های حافظه را با علامت‌هایی نظیر U1 و U3 به نمایش می‌گذاشت. کلاس‌های U1 و U3 نشان می‌دهند که کارت‌های حافظه به ترتیب دارای حداقل سرعت 10 و 30 مگابایت بر ثانیه در اثناء نوشتن اطلاعات هستند. کارت‌های شناسایی شده در این کلاس‌‌بندی همچنین از حافظه‌‌های با سرعت بالا یا UHS نیز بهره می‌برند.


افزایش وضوح و کیفیت فایل‌های ویدیویی سبب شد که در سال 2016، کلاس‌بندی جدیدی برای کارت‌های حافظه معرفی شود تا بتواند سرعت بهتر و بالاتر آن‌ها در هنگام نوشتن اطلاعات را توصیف کند. علامت‌هایی همانند V6، V10، V30، V60 و V90، کارت‌های عرضه شده تحت این کلاس‌بندی را معرفی می‌کنند. همانطور که قابل پیش‌بینی بود عدد نمایش داده در ساحل هر کلاس، سرعت تضمین شده آن کارت حافظه در اثناء نگارش اطلاعات را اثر می‌دهد. این شماره حتی می‌تواند در مواقعی از بیشینه سرعت نوشتن آن کارت نیز کمتر باشد.


گروهی از تولیدکنندکان کارت‌‌های حافظه علاقه‌مند هستند سرعت محصولات خویش را در قالب فرمتی دیگر با عنوان X-rating گزارش کنند. بر روی این کارت‌های حافظه نشان‌هایی همچون 400X دیده می‌شود که از سرعت درایوهای نوری در اثناء نگارش اطلاعات ماخوذه شده است. می‌توان هر 100X را برابر با 15 مگابایت بر ثانیه دانست و از این طریق به سرعت راستین این کارت‌های حافظه دست پیدا کرد. به طور نمونه کارتی با نشان 400X می‌تواند سرعت نوشتن در حدود 60 مگابایت بر ثانیه را فراهم کند.


علاوه بر کلاس‌بندی های بالا، طریق دیگری برای مشخص کردن سرعت کارت‌های حافظه پس از قرارگیری در گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ادامه به رسیدگی آن‌ها خواهیم پرداخت.


فارغ از قیمت پایان یافته کمتر، انگیزه ها فنی وجود دارد که نشان می‌دهد برای ذخیره‌سازی ویدیو‌های با روشنی معمولی (به عنوان مثال در وضوح 640 در 480 پیکسلی) بهتر است از یک کارت کلاس 10 یا حتی 6 به جای یک کارت در کلاس V90 بهره‌گیری کرد. اما حتی یک کارت حافظه عرضه شده در کلاس V90 نیز اگر از یک برند معتبر جاسازی شود بازهم می‌تواند برای ذخیره سازی ویدیوهای با کیفیت معمولی باره کاربرد پیمان بگیرد.


اما آنچه که سبب شده است این روزها کاربران نتوانند به راحتی یک کارت حافظه پسندیده برای دستگاه‌های گوناگون خویش خریداری کنند، کاربرد همهنگام از هر سه فرمت کلاس‌بندی بالا برای معرفی مشخصات این محصولات است. در حال آماده مشاهده می‌شود که بسیاری از کارت‌های حافظه موجود در بازار، دارای سه عنوان کلاس گوناگون هستند. به عنوان نمونه کارت حافظه توشیبا که در بالا می‌توانید تصویر آن را مشاهده کنید در کلاس کاری V30 شناسایی شده است یعنی دارای سرعت نگارش تضمین شده در حدود 30 مگابایت بر ثانیه است. در همان سان دیده می‌شود که پرتو کلاس 10 نیز برای شناسایی این کارت حافظه بهره‌گیری شده است. به این معنی که سرعت آن در اثناء نوشتن اطلاعات به نزدیک 10 مگابایت بر ثانیه می‌رسد!


بهترین کارت حافظه کدام است؟


با این حال می‌توان گفت که کلاس‌بندی‌‌های مختلف فقط با قصد کمک به مصرف کنندگان کارت‌های حافظه طراحی شده‌اند. به این چهره که معمولاً در راهنمای استفاده از دستگاه‌های مختلف ذکر می‌شود که چه کلاسی از کارت‌های حافظه‌ توانا است بهینه‌ترین شرایط را برای آن‌ها تامین کند. در اصل این بهترین روشی است که می‌توان از کلاس‌بندی کارت‌های حافظه بهره‌گیری کرد. سخت از آن‌جایی پیش درآمد می‌شود که کاربران اطلاعی از گونه کارت حافظه سازگار با دستگاه خود نداشته باشند. تحت این شرایط، نخست باید از همگی ویژگی‌های این دستگاه‌ آگاهانیدن پیدا کرد و بعد از آشنایی با کلاس‌های کاری مختلف، نسبت به گزینش یک کارت حافظه پسندیده اقدام کرد.



راهنمای انتخاب بهترین کارت حافظه برای گوشی و دوربین


از دیگر مزایای کلاس‌‌بندی کارت‌های حافظه، صرفه جویی قابل توجه در هزینه خرید این محصولات است. بطور مثال استفاده از یک کارت حافظه کلاس V30 یا U3، در دستگاهی که تنها توانا است ویدیوها را با وضوح استاندارد و معمولی به ثبت برساند، اتلاف منابع مالی محسوب می‌شود. چرا که یک کارت حافظه کلاس 10 که بها بسیار اقلیت دارد نیز می‌تواند نیازهای این دستگاه را برطرف کند. استفاده از کارت‌های حافظه پرسرعت در یک دستگاه ارزان قیمت، همانند این است که برای یک خودرو قدیمی، بنزین با اکتان بالا و مرغوب تهیه کنیم.


بهترین کارت حافظه برای دوربین‌های با روشنی 4K یا 8K


همانطور که در بالا گفته شد بهترین طریق برای خرید یک کارت حافظه مناسب، توجه به راهنمای به کارگیری دستگاه‌های مختلف و مشخصات اعلام شده از جانب شرکت سازنده آن‌ها است. این جستار می‌تواند کاربران را از خطر خرید یک کارت حافظه با سرعت ذیل (و برآیند اینکه از دست دادن بخشی از قابلیت‌های دستگاه) و وانگهی خرید یک کارت گران بها با قابلیت‌هایی بیش از مقدار نیاز، در امان بدارد.


اما دستگاه‌هایی هستی دارند که حتی در راهنمای استفاده از آن‌ها نیز نمی‌توان اطلاعاتی در باره یک کارت حافظه سازگار پیدا کرد. بدبختانه شوربختانه در این حالت یک راهنمای جامع برای گزینش و خرید کارت حافظه مناسب هستی ندارد و بهترین پیشه خرید یک کارت پرسرعت و ما فوق دربایستن است. به عنوان مثال برای ثبت ویدیوهای با روشنی 4K و در نرخ 60 فریم بر ثانیه، خرید کارت‌های در کلاس V30 یا U3 می‌تواند ایده نکویی باشد. در ضمن می‌توان از کارت‌های حافظه فرآوری شده در این کلاس‌ها برای ذخیره‌سازی ویدیوهای با روشنی Full HD و نرخ 240 فریم بر ثانیه استفاده کرد. برای مصارفی همانند ضبط ویدیوهای 8K، ذخیره چند استریم به چهره همهنگام و یا ثبت اطلاعات GPS نیز به کارگیری حافظه‌های پرسرعت و در کلاس V60 یا V90 بهترین گزینش محسوب می‌شود.


بهترین کارت حافظه برای دوربین‌های عکاسی


همانطور که گفتیم کلاس‌های سرعت که در بالا به آن‌ها اشاره شد به عملکرد کارت‌های حافظه در هنگام ذخیره‌سازی ویدیوها و هنگامی که مجاز به برپایی وقفه در نوشتن اطلاعات نیستیم مربوط است. با هستی این، دوربین‌های دیجیتال امروزین و امروزی به گونه‌ای طراحی می‌شوند که چندان به سرعت کارت‌های حافظه وابسته نباشند. این دوربین‌ها دارای یک حافظه درونی و بافر هستند که می‌توانند از آن برای ذخیره‌سازی اولیه تصاویر استفاده کنند. به این ترتیب اگر وقفه‌ای در هنگام ذخیره‌سازی 40 تصویر بر روی کارت حافظه برپایی شود، این دوربین‌ها می‌توانند با به کارگیری این حافظه بافر از نابودی اطلاعات بازداری کنند. به این صورت که تصاویر تا رفع این وقفه بر روی این حافظه ذخیره‌سازی می‌شوند. به این ترتیب حتی کارت‌های حافظه SD و microSD اقتصادی نیز می‌توانند در این دوربین‌ها عملکرد مناسبی را در گزین کردن عکاسان معمولی پیمان دهند.



راهنمای انتخاب بهترین کارت حافظه برای گوشی و دوربین


بهترین کارت حافظه برای گوشی یا تبلت‌ اندرویدی


می‌توان گفت در هنگام خرید یک کارت حافظه برای گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی، اهمیت کلاس‌بندی و میزان سرعت نوشتن اطلاعات بر روی آن‌ها تفریق پیدا می‌کند. اگرچه کماکان برای ذخیره‌سازی ویدیوها دست کم سرعت و برای ثبت تصاویر حداکثر سرعت نگارش اطلاعات دارای اهمیت است، ولی آنچه که سبب می‌شود یک کارت حافظه در هنگام اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها حائز سرعت و عملکرد بهتری باشد، کلاس‌بندی دیگری موسوم به "کلاس عملکرد برنامه‌ای" است که با عناوین Class 1 (A1) و Class 2 (A2) شناخته می‌شود.


بهترین کارت حافظه برای کنسول بازی نینتندو سوئیچ


در راهنمای به کارگیری نینتندو سوئیچ آمده است که برای اجرای بازی‌ها بر روی این کنسول، بهتر است از کارت‌های حافظه UHS-I با "سرعت انتقال اطلاعات" در نزدیک 60 الی 95 مگابایت بر ثانیه کاربرد شود. باید توجه داشت که کلاس UHS-I را نباید با کلاس‌های سرعت U1 و U3 که دارای کمینه سرعت نگارش اطلاعات در حدود 10 الی 30 مگابایت بر ثانیه هستند اشتباه گرفت. نینتندو همچنین اعلام کرده است که "هرچه سرعت انتقال اطلاعات (کارت حافظه) بالاتر باشد، گیم‌پلی بهتری بر روی کنسول نینتندو سوئیچ در دسترس خواهد بود."


بهترین کارت حافظه برای دوربین‌های نظارتی یا دوربین خودرو


اگر یک دوربین نظارتی یا یک Dash Cam (دوربین داشبوردی) در کمر بستن دارید و هدف دارید یک کارت حافظه پسندیده برای آن خریداری کنید باید به نکات متفاوتی نسبت به آنچه در بالا گفته شد پروا نمایید. می‌توان گفت که بزرگ‌ترین اشتباه در هنگام جاسازی یک کارت حافظه برای این دستگاه‌ها، خرید کارتی است که با صرف کمترین قیمت، بیشترین گنجایش حافظه را در دسترس قرار می‌دهد. کارت‌های حافظه حائز یک درازا عمر سودمند و اندک هستند. اگرچه در هنگام به کارگیری گوشی‌های هوشمند یا دوربین‌های عکاسی این درازا عمر اهمیت زیادی ندارد، ولی ماجرا در باره دوربین‌های نظارتی یا دوربین‌های داشبوردی متفاوت است.

  • کاوه حسامی